Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kürk Mantolu Madonna ve Mert Fırat

Masallarla büyüyen bir nesle en güzel hediyeyi Türkiye'nin ilk sesli kitap dükkanını açan seslenenkitap. com verdi. Bu uygulama; kitapseverlere yürüyüşte, arabada ya da spor yaparken müzik dinlemek yerine seçtikleri kitabı yazarının veya sevdikleri bir tiyatrocunun sesinden dinleyebileceği bir platform sunuyor. Uygulamaya hemen girip daha önce okuduğum, Sabahattin Ali'nin başyapıtlarından 'Kürk Mantolu Madonna'yı bir kere de Mert Fırat'ın sesinden dinlemek istedim. "Mert Fırat, bana kitap okudu" desem artık yalancı da sayılmam. Bana geçen gün saatlerce 'Raif Efendi' ve 'Maria'nın müthiş aşkını anlattı. Bugünlerde kitap okurken gözüm yorulmuyor, uyuyakalmıyorum, üstelik merakım artıyor. Kulaklık sürekli kulağımda, arada biri "Funda" diye seslendiğinde uygulamayı kapatıyorum, sonra sesi açtığımda Mert Fırat "Bir insanın, diğer bir insanı hemen hemen hiçbir şey yapmadan bu kadar mesut etmesi nasıl mümkün oluyordu?" diyor. İnsan bir an afallıyor, uygulamayı kapatıp düşünmeye başlıyorsun, 'Sahi ya nasıl mümkün oluyordu!' diye. 'Kürk Mantolu Madonna'nın filmini yapmaya hazırlanan Mert Fırat için bu seslendirme belli ki ön prova olmuş. Seslendirme son derece başarılı; özellikle aşk dolu satırları öyle duygulu okumuş ki, okuyucuya o hüznü çok güzel geçiriyor.



YAZARLA SOHBET
Kitaplarımızı kütüphanede değil de, telefonlarımızda arşivleme mutluluğu yaşarken, Seslenenkitap uygulamasının okuyucusuna bir muhteşem sürprizi daha olduğunu fark ettim. Okuyucuya, her kitabın sonunda yazarlarına altı soru sorma imkanı verilmiş. Cevaplar daha sonra dinleyicilerle tek tek paylaşılıyormuş. Bazı yazarlar uzun, bazı yazarlar ise kısa cevaplar veriyormuş. Seslenenkitap, dilerim sektörde hızla yerini alıp gelişir. Uygulamayı ister bilgisayarınıza, ister telefonunuza indirip kitapları dinleyebilirsiniz. Kitapsever bir arkadaşınıza bir hesap açıp, en sevdiği kitapları alıp güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Sabahattin Ali'nin bir diğer şaheseri 'İçimizdeki Şeytan'ı Beyti Engin'in sesinden ya da 'Dönüş'ü yazarı Ayşe Kulin'in sesinden keyifle dinleyebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA